Meer weten over Global Talk?

Bekijk onze video!

 

 

Wat wij doen

Wij nemen taal- en cultuurbarrières weg. Dat doen we door de inzet van goed opgeleide en zeer ervaren tolken en cultuurspecialisten. Want om elkaar echt te begrijpen is er vaak meer nodig dan alleen een letterlijke vertaling. Ook kennis van de culturele achtergrond van iemand is belangrijk. Immers, tussen wat iemand bedoelt en wat iemand zegt kan een wereld van verschil zitten.

Wie we zijn

Global Talk is een internationale organisatie. In België en Nederland werken wij met 2000 tolken- en cultuurspecialisten. We spreken ruim 200 talen en kennen vele verschillende culturen.

Wat ons drijft

Wij vinden dat ieder mens, waar ter wereld iemand ook vandaan komt, de kans moet krijgen om iets te begrijpen en begrepen te worden.

Waar u ons tegenkomt

In ziekenhuizen en zorginstellingen. Bij middenveldorganisaties, lokale overheden en in het onderwijs. Op de werkvloer en tijdens meetings.

Hoe we werken

Op afstand worden wij iedere dag veelvuldig ingezet. Via de telefoon of videoverbinding. Met de tolkentelefoon heeft u direct op ieder moment van de dag een tolk aan de lijn.

Waar we vandaan komen

In 1976 zijn we begonnen als Stichting Tolkencentra. In 2000 omgedoopt tot Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN). De maatschappelijke betrokkenheid van toen is er nog steeds. De online communicatiemiddelen van nu zorgen ervoor dat we ons werk tegenwoordig nog beter kunnen doen.

Wat onze ambitie is

Global Talk ontwikkelt zich in snel tempo tot de toonaangevende Europese organisatie op het gebied van taal- en cultuurbarrières. En daar zijn we best trots op. In totaal werken er inmiddels 2000 tolken en cultuurspecialisten voor Global Talk. We zijn actief in België en Nederland.

Wat ons motto is

Understanding is everything.

Onze partners