Global Talk verovert België

Antwerpen, 17 februari 2022 – Global Talk is twee jaar actief in België. Vandaag opent de tolkdienstverlener een kantoor in het Accentis Business Center in Antwerpen (Lier). Met een eigen vestiging zal het bedrijf haar gevestigde klanten beter ondersteunen en verder uitbreiden.

Stefan Verbist, manager Global Talk België, is enthousiast: “Met de opening van ons nieuwe kantoor in Lier en de uitbreiding van ons team gaan we een nieuwe fase in. Het laat ons toe om onze bestaande klanten nog beter bij te staan. En onze tolkdiensten breder voor te stellen aan de Vlaamse markt. Bovendien kunnen we nu ook Vlaamse tolken aan Global Talk binden.”

Waarom in België

Global Talk kiest heel bewust voor België. In de Vlaamse markt is het voor organisaties lastig om een tolk in te schakelen, vooral buiten kantoortijden en in weekenden. Daarnaast is het talenaanbod nog beperkt. Global Talk biedt met haar netwerk van meer dan 1600 professionele tolken in 200 verschillende talen een oplossing voor deze situatie. Doordat Global Talk beschikt over een technologisch hoogwaardig matchingsplatform hebben klanten binnen één minuut een tolk aan de lijn, 24 uur op 24 en dat 7 dagen op 7. Een duidelijke win voor overheden, non-profit organisaties en het middenveld.

Astrid van Rossum, Algemeen Directeur van Global Talk, voegt toe: “Onze dienstverlening is een goede aanvulling in de Vlaamse markt. Organisaties kunnen meteen zonder reservatie, op afstand een tolk inschakelen. Deze stap naar België sluit tevens mooi aan bij onze groeiambities.”

Weg met taal- en cultuurbarrières

Global Talk ontwikkelt zich tot een toonaangevende Europese organisatie op het gebied van taal- en cultuurbarrières. Onder het motto ‘understanding is everything’ vindt het bedrijf dat iedereen, waar die ook vandaan komt, de kans moet krijgen om iets te begrijpen en begrepen te worden. Hiervoor zetten ze goed opgeleide en zeer ervaren tolken en cultuurspecialisten in. Zij nemen alle taal- en cultuurbarrières weg. Want om elkaar echt te begrijpen is vaak meer nodig dan alleen een letterlijke vertaling. Ook kennis van iemands culturele achtergrond is belangrijk. Tussen wat iemand bedoelt en wat hij zegt kan een wereld van verschil zitten.

De tolkentelefoon

Met 45 jaar ervaring en ruim 1600 tolken en cultuurspecialisten in 200 talen, is Global Talk actief in alle sectoren waar mensen taal- en cultuurverschillen overbruggen. Of het nu gaat om een tolk in het onderwijs, in een ziekenhuis of tijdens een meeting. Hierbij maakt Global Talk gebruik van de nieuwste technologie waar het kan en zet specialisten in waar het moet. De tolkentelefoon verbindt u, op ieder moment van de dag, met een professionele tolk. Want binnen de minuut een tolk aan de lijn krijgen, 24 uur op 7, dat is de snelste oplossing. De komende jaren zet Global Talk zich in om een vertrouwde partner te worden van steden en gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen en het middenveld.