Geografie

Vietnam is een Socialistische republiek, gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit ongeveer 331.212 vierkante meter, wat het een van de grootste landen in Zuidoost-Azië maakt. Het langgestrekte land heeft als buurlanden China, Laos en Cambodja. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, een stad gelegen in het noorden. Dit maakt het niet automatisch de grootste stad. Dit is Ho Chi Minh (ook wel bekend als Saigon), gelegen in het zuiden.

Inwoners

Met zo’n 96 miljoen inwoners behoort Vietnam tot de veertien dichtstbevolkte landen ter wereld. De inwoners van Vietnam staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. In het land komen verschillende etniciteiten voor. Zo zijn de Kinh-mensen de grootste etnische groep, gevolgd door groepen zoals Hmong, Tay en Dao. 

Het grootste gedeelte van de bevolking in Vietnam woont in steden. Het platteland speelt ook een belangrijke rol, maar de urbanisatiegraad is de afgelopen jaren flink toegenomen. De meest dichtbevolkte stad van Vietnam is Ho Chi Minh, gevolgd door Hanoi en Da Nang. 

Deze dichtbevolktheid is terug te zien in het verkeer. Vooral in de grote steden vindt u een overvloed aan scooters en motorfietsen, soms met meerdere personen erop. 

Religie

Vietnam heeft geen officiële religie. Wel komen er verschillende geloven voor in het land. Zo is een gedeelte van de bevolking in Vietnam boedhistisch, en een ander deel weer confucianistisch, katholiek, moslim of taoïstisch. Daarnaast komen er verschillende traditionele, lokale geloven voor in Vietnam. Deze diversiteit in geloven wordt over het algemeen gerespecteerd in Vietnam.

Reizen naar Vietnam

Reistijd

Vietnam is een populaire reisbestemming in Zuidoost-Azië. Het land heeft een droog seizoen en een regenseizoen. Gaat u naar het noorden van Vietnam? Dan is oktober tot april de beste reistijd. Voor het zuidelijke gedeelte van Vietnam maakt de reistijd minder uit. 

Tijdzone

Vietnam valt onder de tijdzone UTC+7, waardoor het 7 uur later is dan in België.

Visum

Voor Vietnam heeft u een e-visum nodig. Het wordt aangeraden dit visum tijdig aan te vragen, omdat er vaak vertraging is bij de afgifte van het e-visa. Meer informatie hierover vindt u op de website van de overheid

Gezondheid en vaccinaties

Wanneer u Vietnam bezoekt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gezondheidsrisico’s. Bekijk daarom altijd een actueel overzicht

Voor Vietnam heeft u in de basis vaccinaties nodig voor DTP en Hepatitis A.

Feiten over Vietnam

 • Vietnam is na Brazilië de grootste koffieproducent. Typische Vietnamese koffie heeft een sterke smaak, en wordt vaak gecombineerd met gecondenseerde melk.
 • De stad Hoi An staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst, en staat bekend om de vele lantaarns die de stad ’s avonds verlichten.
 • Een populaire achternaam is ‘Nguyen’. Dit is een van de meest voorkomende achternamen ter wereld.
 • De lotusbloem is de nationale bloem van Vietnam. De bloem staat voor schoonheid en zuiverheid.

Tolk Vietnamees nodig?

Tolk aanvragen

Meer over Vietnam

Talen

Vietnamees, Cham

Hoofdstad

Hanoi

Inwoners

95,5 miljoen inwoners

Tolk Vietnamees nodig?

 • Hoe werkt de tolkentelefoon?

  Bel met 078 – 483 493 en kies optie 1 in het keuzemenu. Na het doorgeven van de taal en verwachte gespreksduur wordt u door één van onze medewerkers doorverbonden met een beschikbare tolk.

  of:

  Log in op uw tasnet-account en selecteer bij het soort tolkdienst: Nu telefonisch (adhoc). Vul de gevraagde gegevens in en kies aanvraag indienen. U krijgt via tasnet een telefoonnummer aangeboden dat gekoppeld staat aan uw ad hoc aanvraag. Let op: Dit is een Nederlands telefoonnummer, voor internationaal bellen kunnen er eventueel kosten in rekening worden gebracht door uw provider. Heeft u nog geen tasnet of wilt u meer informatie, stuur een e-mail naar customerservice@globaltalk.nl.

 • Wat is het verschil tussen een tolk en een vertaler?

  Een tolk is iemand die luistert naar een spreker en de boodschap mondeling vertaalt voor degene die de oorspronkelijke taal niet (goed) begrijpt.
  Een vertaler is iemand die een geschreven tekst schriftelijk overbrengt naar een andere taal.

 • Hoe werkt het aanvragen van een telefonische tolkdienst?

  Bel met 078 483 493 en kies optie 2 in het keuzemenu. Eén van onze medewerkers zal u verder helpen met het inplannen van uw tolkdienst.

  of:

  Log in op uw tasnet account en selecteer bij het soort tolkdienst Telefonische tolkdienst (reservering). Vul de gevraagde gegevens in en kies aanvraag indienen. Heeft u nog geen tasnet of wilt u meer informatie, stuur een mailtje naar info@globaltalk.nl.

  Na elke reservering ontvangt u een referentienummer. Voor alle reserveringen geldt dat u deze maximaal 60 minuten voor aanvang van het gesprek kan aanvragen. U ontvangt van ons een aanvraagbevestiging per mail. Wanneer de aanvraag is bevestigd door een tolk krijgt u een bevestigingsmail. Heeft u geen bevestigingsmail, dan is de dienst nog niet gepland!

  Bij aanvragen op korte termijn en in veel voorkomende talen adviseren wij om ad hoc in te bellen.

 • In welke talen kan ik een tolk reserveren?

  Wij hebben tolken in ruim 200 talen. Kijk hier voor een overzicht.

 • Staat uw vraag er niet bij?

  Neem contact met ons op via het contactformulier.